راهنمای طراحی کارآمدترین کانال هوا

کانال هوا

بهترین طرح کانال هوا را چگونه انتخاب کنیم؟

بهترین طرح کانال هوا بر اساس معیار‌های خاصی انتخاب می‌شود که از مهم‌ترین آن می‌توان به میزان بودجه‌ای که به این کار اختصاص داده‌اید اشاره کرد. همانطور که میدانید متریال متفاوتی برای تولید انواع کانال هوا در مبازار موجود هستند که هر یک به دلیل کیفیت و مقاومتی که دارند با قیمت‌های متفاوت به فروش می‌رسند. برخی افراد تصور می‌کنند با خرید متریال ارزان می‌توانند سود کنند این در حالی است که استفاده از کانالهای بی‌کیفیت مشکلات زیادی را به همراه دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

آشنایی با کانال هوا

در سال‌های اخیر استفاده از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی با تغییرات زیادی همراه بوده و دلیل آن پیشرفت این تجهیزات و استفاده از فناوری‌های روز دنیا است. در واقع تکنولوژی‌های پیشرفته سبب شده که این تجهیزات با قابلیت‌های متفاوت‌تری به بازار عرضه شوند و همین امر در سایر لوازم جانبی مورد استفاده تاثیر زیادی داشته است.

کانال هوا یکی از این تجهیزات جانبی و کاربردی است که انتخاب آن تاثیر زیادی در عملکرد دستگاه خواهد داشت، در واقع همانطور که می‌دانید جریان هوا تولید شده توسط این تجهیزات به سایر بخش‌های محیط انتقال پیدا می‌کند پس انتخاب بهترین طرح کانال هوا از اهمیت زیادی برخوردار است.

کانال هوا
کانال هوا

چگونه بهترین طرح کانال هوا را انتخاب کنیم؟

بهترین طرح کانال هوا با توجه به استانداردهای خاصی انتخاب می‌شوند، در واقع این تجهیزات به دلیل داشتن ویژگی‌های منحصر به فرد می‌تواند از بروز آلودگی‌های صوتی در زمان انتقال هوا جلوگیری کند. علاوه بر این کیفیت و مقاومت آن در برابر نشتی و آسیب می‌تواند تا حد زیادی میزان انرژی را کاهش دهد، چرا که دقیقاً انرژی تبدیل شده به هوا را به درستی به محیط اطراف انتقال میدهند؛ این در حالتی است که در صورت بروز نشتی بخش عمده‌ای از هوای تولید شده به هدر می‌رود.

شرکت‌ها و برند‌های معتبر در سراسر کشور در زمینه تولید انواع کانال هوا فعالیت می‌کنند، این مجموعه‌ها انواع کانال هوا را با کیفیت و جنس مختلف تولید و هر یک با قیمت‌های متفاوتی به بازار عرضه می‌کنند. همانطور که می‌دانید معمولا برای تولید کانال از متریال فلزی استفاده می‌شود که بهترین نوع آن کانال‌های گالوانیزه و آلومینیومی هستند، در کنار این کانال‌ها از متریال پلاستیکی یا پارچه‌ای نیز استفاده می‌شود که تا حد زیادی باعث کاهش هزینه‌های تولید می‌شوند.

بهترین طرح کانال هوا کدام است؟

برای انتخاب بهترین طرح کانال هوا باید استاندارد‌های خاصی را مشخص کنید، در وهله اول باید کیفیت و عملکرد سیستم HVAC (سیستم تهویه مطبوع هوا، گرمایش و سرمایش) را بررسی کنید چرا که برخی از سیستم‌های گرمایشی سرمایشی به دلیل ضعف در قطعات به درستی کار نمی‌کند به همین دلیل انتخاب بهترین متریال برای کانال هوا نیز نمی‌تواند تاثیر زیادی در عملکرد آن داشته باشد علاوه بر این در زمان طراحی و نقشه کشی کانال هوا به متراژ محیط دقت کنید.

اگر برای خانه‌های بزرگ طراحی می‌کنید باید زیر مجموعه زیر شاخه‌های کانال هوا به گونه‌ای باشد که تمام محیط را پشتیبانی کند علاوه بر اندازه و نوع کانال‌کشی تعادل فشار و استفاده از برخی تجهیزات مثل و اتصالات نیز بر این بر عملکرد این لوازم جانبی تاثیر زیادی دارد عروسک بدانید هرگونه اشتباه یا کم کاری در کانال کشی یا لوله کشی ضعیف کردن کانال‌ها می‌تواند درصد زیادی از انرژی را هدر بدهد.

انتخاب بهترین طرح کانال هوا بار‌های گرمایش و سرمایش فضای داخلی و تاثیر زیادی دارد در واقع شما ابتدا باید نقشهای از سیستم توزیع هوای ساختمان در اختیار نصاب و طراح قرار دهید تا بتوانند بر اساس نیاز محیط بهترین کانال کشی را انجام دهند. در واقع چنانچه نقطه مرکزی برای محل قرار گرفتن کانال و سایر تجهیزات را انتخاب کنید می‌توانید به خوبی جریان هوا را به سمت محل‌های مورد نظر خود حرکت و انتقال دهید.

از دیگر مواردی که میتواند در انتخاب بهترین طرح کانال هوا تاثیر گذار باشد میتوان به تعادل فشار کانال اشاره کرد، چنانچه میزان افت فشار کمتر از فشار فن باشد جریان هوا بیشتر از میزانی است که برای کانال طراحی شده و همین امر باعث می‌شود که دمپر‌های متعادل کننده میزان جریان هوای دستگاه را کنترل می‌کند بسته شوند.

در چنین شرایطی لازم است که میزان انتقال هوا به حد اعتدال برسد به همین دلیل تجهیزاتی که تولید می‌شود باید بر اساس استانداردها باشد چرا که در غیر این صورت از زمانی که دستگاه در حال کار است ممکن است با تولید نویز صدای ایجاد کند که کنترل آن بسیار سخت‌تر خواهد شد.

دقت داشته باشید که یکی دیگر از معیارهای انتخاب بهترین طرح کا نال هوا و ارتفاع آن است اگر قصد دارید برای مجرای گرمایشی کانال انتخاب کنید باید هدف خود را بازه انرژی در نظر بگیرید که در این حالت بهترین انتخاب کانال گرد هستند.

محل قرار گرفتن کانال از دیگر معیارهای انتخاب به شمار می‌آید ممکن است که این سقف‌ها فضای مناسب برای کانال کشی را نداشته باشند به همین دلیل می‌توانید از کانال‌های عمومی استفاده کنید و یا در صورتی که مکان در حال ساخت می‌توانید با به کارگیری کانال‌های توکار مشکلات احتمال جلوگیری کنید.

دقت داشته باشید که در طراحی کانال هوا متریال و جنس این تجهیزات از اهمیت زیادی برخوردار هستند چرا که گاهی به دلیل فشار هوا ممکن است که کانال‌ها دچار نه می‌شود این در حالی است که استفاده از متریال با کیفیت مانع از بروز هرگونه آسیب یا سوراخ شدن به کانال می‌شود.

کانال هوا
کانال هوا

بهترین روش برای طراحی کانال هوا به چه صورت است؟

همانطور که عنوان شد یکی از مهمترین بخش‌هایی که تاثیر زیادی در انتقال و عبور هوای خنک و گرم در سراسر محیط و ساختمان را دارد، نوع کانال استفاده شده است. برای طراحی کانال هوا در سیستم‌های گرمایشی، سرمایشی و تهویه مطبوع هوا روش‌های متعددی وجود دارد که استفاده از هر یک از آن‌ها مزایا و قابلیت‌های متفاوتی را در اختیار شما قرار می‌دهد. این روش‌ها شامل موارد زیر هستند

تنه و انشعاب

یکی از رایج‌ترین طرح کانال هوا نوع تنه و انشعاب است به واسطه دو مجرای بزرگ و اصلی که از کوره دریافت می‌شود و به جهت‌های مختلف دانلود در واقع این شکل شباهت زیادی به تنه درخت دارد که شاخه‌های آن به سمت‌های مختلف‌ای کشیده شده‌اند این شاخه‌ها بخش‌های مختلفی از یک ساختمان مثل اتاق‌های و سالن‌های متفاوت را پشتیبانی میکند.

شعاعی

از دیگر روش‌های پیکربندی کانال انتقال هوا در محیط‌های ساختمانی می‌توان به طرح کانال هوا شعاعی اشاره کرد که به دلیل داشتن قابلیت‌های منحصر به فرد و عملکرد عالی انتخاب ایده آل برای محیط‌های کوچک است. در این روش پیکربندی زیر شاخه‌ها به صورت مستقیم از کوره اصلی هوا را دریافت و به بخش‌های متفاوت محیط انتقال می‌دهند. بدون شک کانال کشی در به این روش نیاز به متریال زیادی دارد ب همین دلیل برای محیط‌های کاری چندان مساعد و مقرون به صرفه نخواهد بود.

عنکبوتی

این طرح کانال هوا شباهت زیادی به طراحی قبلی یعنی شعاعی دارد اما به دلیل تغییراتی که در آن حاصل شده است بهترین نسبت به مدل قبل از خود به نمایش می‌گذارد در واقع مجاری اصلی این طرح از کوره خارج می‌شوند و در ورودی‌های بخش‌های مختلف دو مجرای کوچک در و نزدیک به هم ساخته می‌شود و همین امر سبب شده که هوای انتقال داده شده در مجراهای نزدیک به هم تجمع و با قدرت بیشتری به محیط پرتاب شود

حلقه محیطی

با وجود اینکه طرح کانال هوا و حلقه محیطی عملکرد چندان مناسبی از نظر متخصصان ندارد و احتمال استفاده از آن در محیط‌های ساختمانی بسیار کمتر از مدل‌های قبلی است اما به کربن دی آن به صورتی طراحی شده که به شکل روش شعاعی عمل میکند در واقع عملکرد این طرح کانال هوا به گونه‌ای است که مجاری اصلی از کوره نشات گرفته و در قسمتهای نرسیده به هر اتاق یک عنصر اضافه وجود دارد.

به بیان دیگر برای هر اتاق یک مجرای اضافه تعبیه شده که به واسطه آن هوا برای مدت کمی تجمع پیدا می‌کند و سپس با یک قدرت مضاعف به محیط ارسال می‌شود طراحی این مدل از کانال‌های هوا به صورت گرد و محیطی از و معمولاً هر کانال از مجرای نزدیک به خود قوت می‌گیرد

جمع‌بندی

یکی از متفاوت‌ترین بخش‌هایی که در زمان نصب و راه‌انداز انواع تجهیزات تهویه هوای مطبوع باید مورد توجه قرار بگیرد این است که این تجهیزات نیازمند مجرایی با قدرت و کیفیت بالا است تا بتواند به خوبی هوای تامین شده را به بخش‌های متفاوت از منزل منتقل دهد. مدل‌های متفاوتی از انواع کانال هوا به بازار عرضه می‌شوند که هر یک به دلیل داشتن ویزگی‌های فوق‌العاده یک انتخاب ایده آل برای محیط‌های مختلف به شمار می‌آیند.

برخی افراد تصور می‌کنند که برای استفاده بهینه از انواع تجهیزات سرمایشی و گرمایشی  مثل انواع دستگاه های تهویه، کولر‌های گازی و آبی تعویض دریچه کولر آبی جدید یا تعمیر برخی وسایل کافی است، این در حالی است که طراحی درست کانال هوا در بهبود کیفیت هوای مطبوع محیط تاثیر بیشتری دارد. برای داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد میکنیم مجموعه تهویه سان مراجعه کرده و با کارشناسان حرفه‌ای در ارتباط باشید. در این مجموعه تمامی بخش‌ها توسط افراد حرفه ای مدیریت می‌شود و می توانید سوالات مربوطه را بپرسید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonبا ما تماس بگیرید